Slijtvast en UV bestendige gietvloeren Duurzame gietvloer die bestaat uit vijf lagen Materiaalgebruik met oog op het milieu

Verschil woonbeton en betoncire

Verschil tussen Woonbeton en Betonciré

Woonbeton en betoncire zijn beide populaire keuzes als het gaat om moderne en industriële vloer- en wandafwerkingen. Hoewel ze vergelijkbaar kunnen lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee materialen.

Woonbeton omvat zowel gietvloeren als smeervloeren die een betonlook afwerking hebben. Deze vloeren worden ter plaatse gestort of aangebracht en zijn populair vanwege hun robuuste en industriële uitstraling. Gietvloeren op cementbasis, ook wel bekend als cementgebonden gietvloeren, zijn vloeren die bestaan uit een mengsel van cement, zand, water en toeslagstoffen. Dit mengsel wordt vloeibaar aangebracht op de ondervloer en vervolgens geëgaliseerd en afgewerkt. Het resultaat is een naadloze vloer met een stoere betonlook.

Waarom Gietvloer Compleet?

 • Meer dan veertig jaar ervaring in product- en applicatie-ontwikkeling.
 • Een uniek systeem; het enige in de markt.
 • Egaliseren mogelijk, waardoor het eindresultaat absoluut strakker is.
 • Standaard twee keer aflakken wat het systeem slijtvaster en mooier maakt.
 • Wij gebruiken UV-stabiel alifatisch gietvloermateriaal.
 • Korte lijnen, heldere communicatie en afspraken.
 • Eerlijk advies, schappelijke prijzen.
 • Absolute top prijs/kwaliteit verhouding.
 • Unieke spot repair service; de enige in de markt.
 • Betrouwbare service.
 • Vijf jaar garantie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over onze PU-gietvloeren? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel 0345 725 351. We staan u graag te woord.

Betonciré

Betoncire daarentegen is een dunne laag cementgebonden mortel die met de hand wordt aangebracht op vloeren, wanden, meubels en andere oppervlakken. Het bestaat uit een mix van cement, harsen en pigmenten, waardoor het flexibeler en minder kwetsbaar is dan traditioneel beton. Betoncire wordt in meerdere lagen aangebracht en vervolgens geschuurd en gepolijst om een gladde en satijnachtige afwerking te creëren. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan worden afgewerkt met een matte, zijdeglans of glanzende coating. Betoncire wordt vaak gebruikt in badkamers, keukens en andere interieurtoepassingen waar een minimalistische en moderne uitstraling gewenst is.

Aanbrengmethode

Het verschil in aanbrengmethode is ook een belangrijk aspect om te overwegen. Woonbeton wordt ter plaatse gestort en vereist professionele installatie door vakmensen. Het proces kan enige tijd in beslag nemen vanwege de droogtijd en het egaliseren van de vloer. Betoncire daarentegen wordt handmatig aangebracht als een dunne laag en vereist minder tijd en arbeid. Het kan vaak worden aangebracht op bestaande ondergronden, waardoor het een snellere en minder invasieve optie is voor renovaties.

ENKELE VOORBEELDEN VAN WOONBETON EN BETONCIRE