Epoxy gietvloer

Expoy-gietvloer

Een epoxy gietvloer treft u veelal aan in de industrie. Met onze geavanceerde technieken creëerden wij een naadloze gietvloer op natuurlijk basis voor gebruik in woonhuizen. Volledig naadloos, extreem hoog te belasten en leverbaar in duizenden kleuren.

De experts van Gietvloer Compleet ontwerpen en gieten voor ieder toepassingsgebied een vloer met eigenschappen die bij het gebruik van de ruimte aansluit. Creëer eenheid op uw kantoor, inspireer uw bezoekers in een winkel of straal luxe uit in uw showroom met uw epoxy gietvloer.

Een epoxy gietvloer 

Gietvloer Compleet denkt graag met u mee, van ontwerp tot realisatie van de vloer. Zo weet u zeker dat de vloer bij uw bedrijfsvoering en merk past. Een epoxy gietvloer van Gietvloer Compleet s is zeer slijtvast en bestand tegen chemicaliën en vloeistoffen. Doordat de vloer volledig naadloos wordt aangebracht, is deze gemakkelijk te onderhouden. Onze epoxy gietvloer voldoet tevens aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Wilt u een vloer voor uw bedrijf die bestand is tegen een industriële belasting? Een epoxy gietvloer is door zijn slijtvastheid en zijn hoge chemische en mechanische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassing in de veeleisende omstandigheden die heersen in een industriële omgeving.

Een epoxy gietvloer van Gietvloer Compleet biedt u de volgende voordelen:

– Veilig Naadloos
– Vloeistofdicht Bevordert de hygiëne
– Slijtvast Veiligheid verhogend
– Extreem hoog belastbaar

Vraag hier uw offerte aan


Zoektocht naar een epoxy gietvloer

Bij uw zoektocht naar een nieuwe vloer spelen er veel dingen mee. U wilt weten hoe sterk een vloer is en hoe lang deze meegaat. Maar uw vloer moet ook mooi zijn en uitstraling hebben. Natuurlijk speelt ook uw budget een rol in uw aankoopbeslissing. Een epoxy gietvloer van Gietvloer Compleet is scherp geprijsd. Toch is een exacte epoxyvloer prijs niet te geven. Dit komt omdat de prijs van een vloer van verschillende factoren afhangt. Vraag daarom een persoonlijke offerte aan. Dit is geheel vrijblijvend.

Toepassingen epoxyvloeren

Epoxy vloeren worden vooral toegepast in bedrijfsruimtes, winkelruimtes en andere commerciële omgevingen waarin hoge eisen worden gesteld aan de vloer. Door het naadloze karakter en de strakke look, ziet u epoxyvloeren ook wel terug in het moderne interieur, zij het minder frequent want epoxy heeft ook een aantal nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld polyurethaan.

Nadelen van een epoxy vloer

– Kan scheuren vertonen wanneer de ondervloer niet volledig stabiel is
– Is krasgevoelig (meer krasgevoelig dan polyurethaan)
– Minder geschikt voor vloerverwarming
– Contactgeluid tijdens het belopen
– Voelt koud aan zoals een tegelvloer

Bel ons voor advies

Eigenschappen van epoxy gietvloeren

Epoxy is door zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen erg geschikt als coatingmateriaal voor industrievloeren. Het is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan zonder probleem het gewicht van zware machines en voertuigen verdragen. Voorwaarde daarbij is dat de ondergrond volledig stabiel is want epoxy is hard maar niet erg flexibel (zoals bijvoorbeeld polyurethaan).

 

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunststof polymeer dat gewonnen wordt uit aardolie. Door zijn harde eigenschappen kent epoxy veel industriële toepassingen en wordt het veel gebruikt in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt (boten, vleugels van vliegtuigen, carrosserieën, et cetera).

Voor- en nadelen van een epoxy vloer

Net zoals elk type gietvloer heeft ook epoxy zijn specifieke eigenschappen. Of een vloer in epoxy de meest geschikte oplossing is voor uw behoeften hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Een epoxyvloer is zeer geschikt om gebruikt te worden in de garage. Bent u een fervent klusser of autoliefhebber dan zult u aan een dergelijke vloer veel plezier beleven. Een garagevloer van epoxy is namelijk volledig vloeistofdicht en bestand tegen oliën, vetten, zuren en chemicaliën. Auto’s en andere zware voertuigen of voorwerpen kunnen er zonder problemen overheen rijden en de vloer is zeer makkelijk te reinigen.

 

Onderhoud epoxy gietvloer

Het dagelijks onderhoud in uw woning kunt u het beste plegen met een zachte bezem, een stofwisser of een stofzuiger met een parketborstel. Zand is voor iedere vloer een vijand, ook voor een epoxyvloer. Het veroorzaakt voornamelijk krassen op de vloer. Regelmatig onderhoud is dus gewenst. Nat reinigen kan gebeuren met niet agressieve schoonmaakmiddelen. Als er zich wat kalk op de vloer gevormd heeft dan kunt u dit reinigen met een oplossing van azijn. Gebruik bij het schoonmaken niet te veel zeep want anders vormt zich naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer. Het is niet schadelijk maar geeft uw epoxy gietvloer wel een ongewenst doffe uitstraling.

 

Vraag een offerte aan

De hoogte van een epoxy gietvloer prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters, het gebruikte materiaal, de ondergrond en de opbouw van de gietlagen. Er zijn vele mogelijke epoxy gietvloeren en alleen met goed advies maakt u de beste keuze. Wij verwerken graag uw wensen en verwachtingen over uw epoxy gietvloer prijs in een heldere offerte.

Vul uw adviesaanvraag in