Epoxy hars vloer

Epoxy hars vloer

Een epoxy hars vloer is een harde vloer die tegen een behoorlijke stoot kan. Dankzij het keiharde materiaal zijn deze gietvloeren zeer geschikt voor industriële toepassingen, waaronder: bouwmarkten, garages en bedrijfshallen.

Door zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen is een epoxy hars vloer erg geschikt voor industrievloeren. Het is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan zonder probleem het gewicht van zware machines en voertuigen verdragen. Een voorwaarde hierbij is dat de ondergrond volledig stabiel is.

Effecten epoxy hars vloer

Epoxy is nogal hard, dus minder flexibel. Gietvloer Compleet adviseert de toepassing van een epoxy hars vloer veel voor showrooms, winkelruimtes en in tal van takken binnen de industrie. Daar hebben onze klanten behoefte aan effecten in de vloer, zoals: glitters, bedrijfslogo’s of reclame-uitingen. Keuze en uitvoeringen zijn allemaal bespreekbaar met ons.

Vraag hier een offerte aan

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunststof polymeer dat gewonnen wordt uit aardolie. Door zijn harde eigenschappen kent epoxy veel industriële toepassingen en wordt het veel gebruikt in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt (boten, vleugels van vliegtuigen, carrosserieën, et cetera).

Voor- en nadelen van een epoxy hars vloer

Net zoals elk type gietvloer heeft ook epoxy zijn specifieke eigenschappen. Of een epoxy hars vloer de meest geschikte oplossing is voor uw behoeften hangt af van uw persoonlijke voorkeuren:

Voordelen epoxy hars vloer
– Leverbaar in veel kleuren en afwerkingen
– Vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën
– Slagvast en stootvast
– Eenvoudig te reinigen en bijzonder hygiënisch

Nadelen van een epoxy hars vloer
– Kan scheuren vertonen wanneer de ondervloer niet volledig stabiel is
– Is krasgevoelig (meer krasgevoelig dan bijvoorbeeld polyurethaan)
– Minder geschikt voor vloerverwarming
– Contactgeluid tijdens het belopen
– Voelt koud aan zoals een tegelvloer

Vraag hier een offerte aan

Onderhoud epoxy hars vloer

Het dagelijks onderhoud kunt u het beste plegen met een zachte bezem, een stofwisser of een stofzuiger met een parketborstel. Zand is voor iedere vloer een vijand, dus ook voor een epoxy hars vloer. Het veroorzaakt voornamelijk krassen op de vloer. Regelmatig onderhoud is dus gewenst. Nat reinigen kunt u doen met niet-agressieve schoonmaakmiddelen. Als er zich wat kalk op de vloer gevormd heeft, dan kunt u dit reinigen met een oplossing van azijn. Gebruik bij het schoonmaken niet te veel zeep want anders vormt zich naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer. Het is onschadelijk maar geeft uw epoxy hars vloer een doffe uitstraling.

Offerte voor een epoxy hars vloer ontvangen?

Kies voor een epoxy hars vloer van Gietvloer Compleet en verzeker uzelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Wij verwerken graag uw wensen en verwachtingen in een heldere offerte. Maak een showroomafspraak via deze site en we nemen de tijd om uw wensen te inventariseren.

Vraag hier een offerte aan