Gietvloer nieuwbouw

Gietvloer-nieuwbouw

Het gieten van een gietvloer in een nieuwbouwwoning brengt iets meer bedachtzaamheid met zich mee. Omdat een nieuwbouwhuis vaak nog vochtig is, stucwerk en ondervloeren recent zijn aangebracht, kan het geheel behoorlijk gaan werken. Een vochtige ondervloer die droogt en scheurt is oorzaak nummer 1 van scheuren in gietvloeren. Het is dus van belang dat u experts inschakelt die weten wat zij doen, zodat u geen scheuren in uw gietvloer krijgt. Gietvloer Compleet is de expert op het gebied van gietvloeren in nieuwbouwhuizen en wijken.

OFFERTE AANVRAGEN

Het stabiliseren en “zetten” van uw nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwijken worden vaak gebouwd op grond wat vrij recent nog weiland was. Weilanden worden over het algemeen niet zwaar belast waardoor de bodem vrij luchtig is. Vervolgens wordt de grond afgegraven en omgezet tot bebouwbare grond waarin wordt geheid. Op de heipalen worden de woningen gebouwd. Dit hele proces zorgt ervoor dat de bodem inzakt en ingedrukt wordt. Ook na de oplevering van nieuwbouwwoningen gaat dit, zonder het te merken, nog even door van nature. Vaak worden hele nieuwbouwwijken gebouwd, waardoor om opgeleverde nieuwbouwwoningen nog veel bouwactiviteit plaatsvindt en zware bouwvoertuigen rondrijden. Ook hierdoor zakt de grond nog na. Al met al werkt uw nieuwbouwhuis van binnen en van buiten nog behoorlijk na. Hierom is het van belang dat u Gietvloer Compleet met kennis en kunde inschakelt om te voorkomen dat uw nieuwe gietvloer gaat scheuren.

Soorten gietvloeren

Bij Gietvloer Compleet heeft u een keuze uit een ruim assortiment gietvloeren. Zo kunt u kiezen voor de klassieker: de PU-Gietvloer, of de Betonlook Gietvloer, een Gietvloer Grainflow of een Gietvloer met Flakes. Neem gerust een kijkje op de website en doe inspiratie bij al onze projecten.

Ondervloeren, muren en dorpels

Een gietvloer scheurt nooit uit zichzelf maar met name in nieuwbouwhuizen waar recent ondervloeren, muren en dorpels zijn aangebracht; kunnen ondervloeren gaan scheuren en muren en dorpels nog werken. Hierdoor is het van belang dat gietvloeren niet strak tegen muren en dorpels worden gelegd en dat de ondervloer droog genoeg is. Als de ondervloer nog te vochtig is, kan de gietvloer gaan scheuren doordat de ondervloer gaat scheuren. Wanneer gietvloeren strak tegen dorpels en muren worden gelegd, kan het zijn dat er naden en kieren ontstaan doordat de ondervloer krimpt. Om dit te voorkomen wordt de gietvloer vrij van muren en dorpels gegoten en worden plinten later geplaatst. Vaak kan een extra elastische gietvloer scheuren goed overbruggen. Informeer naar de mogelijkheden en bel Gietvloer Compleet.

Opstookprotocol bij vloerverwarming

In het geval van een nieuwbouwhuis en vloerverwarming, kan men de kans op scheuren aanzienlijk verkleinen door het opstookprotocol uit te voeren. Neem contact op voor meer informatie.

Gietvloer Compleet

Bij het aanbrengen van een gietvloer in een nieuwbouwhuis is het van belang dat het aanleggen van de gietvloer wordt uitgevoerd door een expert met veel ervaring, het juiste materiaal en een uitstekende staat van dienst ondersteund door veel goede reviews! Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor het aanleggen van een gietvloer in uw nieuwbouwhuis?

Neem direct vrijblijvend contact met Gietvloer Compleet op middels het contactformulier, mail naar info@gietvloercompleet.nl of bel 0345 725 351 en laat u eerst vrijblijvend goed en duidelijk informeren.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?