Polyurethaan vloer

Polyurethaan-vloer

Zoekt u een kwalitatief hoogwaardige polyurethaan vloer? Een polyurethaan vloer van Het Gietvloer Huys is de klassieker onder de gietvloeren. Een PU-vloer is een kunststof gietvloer die we naadloos over een bestaande ondergrond aanbrengen. Deze vloer is licht elastisch, scheurt niet en is makkelijk te onderhouden. Door het strakke, naadloze karakter van de vloer past deze perfect in een modern interieur.

Een polyurethaan vloer is interessant en toepasbaar in zowel de industrie als in woonhuizen. Vroeger zagen we deze vooral in industriële omgevingen of winkels. Toch hebben zij meer en meer hun weg naar de particuliere woning gevonden. En dat vinden wij als experts meer dan terecht. Een polyurethaan vloer past namelijk bijzonder goed in een moderne woning. Een PU-vloer is bovendien een comfortabele gietvloer met een huiselijke uitstraling die heerlijk warm aanvoelt. Naast de polyurethaan vloer heeft u natuurlijk ook keuze uit andere gietvloeren, zoals de Gietvloer Betonlook of de PU-gietvloer met flakes.

De voordelen van een polyurethaan vloer

Geen onderhoud: Als u een vloer zoekt die een minimum aan onderhoud vraagt en heel gemakkelijk schoon te maken is, dan zit u met een polyurethaan vloer helemaal goed.

Combineren met vloerverwarming: Hebt u vloerverwarming of bent u van plan deze te laten leggen? Dan leggen de specialisten van Het Gietvloer Huys daar zonder probleem een polyurethaan vloer overheen. De vloer is namelijk licht elastisch en zal heel blijven bij warmteverschillen.

Geduid dempend: Bovendien werkt de vloer geluiddempend waardoor uzelf en uw eventuele onderburen minder last zullen hebben van contactgeluid, zoals het verschuiven van stoelen.

Een polyurethaan vloer voor nieuwbouw of renovatie?

De specialisten van Gietvloer Compleet brengen een polyurethaanvloer zowel in nieuwbouwwoningen als in renovatieprojecten aan. Kunstharsvloeren zoals polyurethaan hebben namelijk slechts enkele millimeters opbouwhoogte nodig. Bij nieuwbouw zullen ze de vloer op de chape leggen, maar bij renovaties kunnen dit diverse ondervloeren zijn. Het voordeel van een PU-vloer is, dat die op zo goed als elke bestaande ondergrond aan te brengen is. Als u te maken hebt met een minder stabiele ondergrond, dan kunt u ook beter voor polyurethaan dan voor epoxy kiezen. Polyurethaan is elastisch en zal daarom zelden scheuren bij een ongelijke ondervloer. Dit kan wel sneller gebeuren met een epoxy vloer.

Nog meer voordelen…

Net zoals elk type gietvloer heeft ook een polyurethaan vloer zijn specifieke voordelen. Houdt u zeker rekening met onderstaande eigenschappen wanneer u een polyurethaanvloer overweegt:

Kan een PU vloer buiten?

Ja, een polyurethaan vloer kunt u ook buiten gebruiken. Deze is namelijk goed bestand tegen alle weersinvloeden. Dit is niet mogelijk met een epoxy gietvloer. Daarnaast is polyurethaan bestand tegen Uv-stralen. U kunt PU-vloeren in allerlei kleuren laten aanbrengen. De kleur zal dus niet verschieten door de zon.

Polyurethaan vloer keuken

Een PU gietvloer is heel geschikt als vloer voor in de keuken. Doordat deze vloer comfortabel en warm voelt, leggen we steeds vaker een polyurethaan vloer in keukens. Ook is dit vloertype te combineren met vloerverwarming en beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Bovendien leveren we naast uni kleur PU gietvloeren ook nog tweekleurige PU gietvloeren, waardoor de mogelijkheden echt oneindig zijn. Een tweekleurige PU gietvloer oogt speelser en levendiger. Doordat de PU gietvloer elastisch, naadloos en slijtvast is, kunt u jarenlang van dit vloertype genieten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of zou u de kleuren graag eens willen zien? Plan dan online uw showroombezoek.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?