Wat is een gietvloer

Wilt u weten wat de kenmerken van een gietvloer zijn? Een gietvloer is een moderne, tijdloze en naadloze vloer die op een dragende ondervloer wordt aangebracht. Gietvloeren zijn niet alleen stijl- en krasvast, maar ook vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk.

Een gietvloer gieten we nog immer handmatig over de ondervloer uit. Een gietvloer is uitermate geschikt voor iedere ruimte en in ieder type woning. Er zijn drie typen gietvloeren, namelijk: polyurethaan (PU), epoxy of een cementgebonden gietvloer.

Waarom kiest u voor een gietvloer?

Een goed gelegde – gegoten – gietvloer is iets waar u jarenlang plezier van zult hebben en is een naadloze aanvulling op uw interieur. De gietvloeren van tegenwoordig kunnen in vrijwel alle kleuren en combinaties worden gelegd. Van betonlook tot aan uw gewenste RAL-kleur. Daarnaast gaat een gietvloer veel langer mee dan andere vloeren. Vandaar dat in de industrie vooral epoxy-gietvloeren worden toegepast vanwege de duurzaamheid.

Wat is een gietvloer

Voordelen van een gietvloer

Toepassingen

Een polyurethaan vloer is interessant en toepasbaar in zowel de industrie als in woonhuizen. Vroeger zagen we deze vooral in industriële omgevingen of winkels. Toch hebben zij meer en meer hun weg naar de particuliere woning gevonden. En dat vinden wij als experts meer dan terecht. Een polyurethaan vloer past namelijk bijzonder goed in een moderne woning. Een PU-vloer is bovendien een comfortabele gietvloer met een huiselijke uitstraling die heerlijk warm aanvoelt.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een meerlaags vloersysteem van minimaal twee lagen en maximaal zes lagen dat we niet leggen, maar gieten. Het aantal lagen is afhankelijk van uw ondervloer en uw wensen. Deze lagen bestaan uit:

  • Egalisatielaag -> Wanneer uw vloer oneffenheden vertoont, dan is het noodzakelijk om de vloer te egaliseren om hem waterpas en effen te maken
  • Primerlaag
  • Gietlaag
  • Laklaag
  • Blanke laklaag -> Bij een betonlook gietvloer brengen onze experts een blanke lak aan

Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

In tegenstelling tot de meeste vloeren wordt een gietvloer laag voor laag gegoten. De vloer heeft na iedere aangebrachte laag ongeveer één dag nodig om te drogen. Houdt u er rekening mee dat u zes dagen lang niet op de vloer kunt lopen.

Wat zijn de prijzen?

Iedere ondervloer & woonwens zijn anders. Om u een exacte prijs op te geven, is het handig als we een keer op uw locatie langs zijn geweest. De specialisten van Het Gietvloer Huys hebben al tientallen jaren ervaring in het maken van vloeren voor zowel particuliere als zakelijke klanten. We staan voor u klaar om u passend advies geven, zodat we voor u de ultieme vloer kunnen leggen waar u jarenlang plezier aan gaat hebben. Neem gerust contact op via het contactformulier. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?